De tekendokters

Marjolijn

Tekendok: Marjolijn Marjolijn was de eerste Tekendokter die vanaf 2017 met haar wagen vol tekenspullen langs de kamers ging, bij de kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis. “Ik houd veel van de duinen en de zee bij Scheveningen, waar ik veel ga fietsen en vaak zelf foto’s, tekeningen en schilderijen maak. Met de tekenlessen in het ziekenhuis probeer ik een beetje van mijn bewondering voor de natuur mee te nemen naar de kinderen. Ik help ook graag bij de leuke projecten van Stichting de Tekendokter. Mijn hoofd zit altijd weer vol met nieuwe ideeën!”

Martine

Tekendok: Martine Martine heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en jarenlang gewerkt als specialist Oude Meesters bij een veilinghuis. Sinds een aantal jaren is ze zelfstandig taxateur en adviseur. “En ik maak tekeningen op maat voor bijzondere gelegenheden, bijvoorbeeld als mensen gaan trouwen. Sinds november 2022 ben ik één van de Tekendokters in het Spaarne Gasthuis in Haarlem, dat doe ik met veel plezier.” 

Marieke

Tekendok: Marieke Marieke heeft veel ervaring als docent in het basisonderwijs, ook als creatief vakdocent. Daarnaast werkt zij al jaren als gediplomeerd tekentherapeut. Haar praktijk aan huis heet Teken je Wijs en daar hebben al veel kinderen én volwassenen met veel plezier en ook met fijn effect getekend. “Nu ben ik bij de Montessori school met pensioen gegaan en vind ik het fijn om, naast het werk als tekentherapeut, op vrijdagochtend met kinderen te tekenen en te schilderen op de kinderafdeling in het Juliana Kinderziekenhuis!”

Myung

Tekendok: Myung Myung werkte vroeger als fotograaf en vormgever in het Spaarne Gasthuis. Nu heeft zij twee jonge kinderen en is zij terug op deze plek, als Tekendokter. “Dat vind ik ontzettend leuk om te doen! Ik ben ook tekenaar/illustrator, en vind het heel bijzonder om te zien wat tekenen en creativiteit kan doen voor kinderen die ziek zijn en voor mensen die een trauma hebben. De blije gezichtjes als ik aankom met de kar, die zijn al goud waard!”

Jessica

Tekendok: Jessica Jessica is al sinds 2020 Tekendokter in het Juliana Kinderziekenhuis. Met veel enthousiasme en een toverhoed vol grapjes gaat zij langs de kinderen, om een leuke opdracht te geven. “Soms maken we ook samen een tekening, of moet ik allerlei kunstjes doen om een jongen of meisje enthousiast te maken voor het tekenen. En als dat lukt, is mijn tekenles dubbel en dwars geslaagd!”

tekeningvandemaand

Tekening van de maand door:

Julian
Lees meer....
volgonsop instagram

Volg ons op Instagram

Klik hier

Steun ons heart

Doneer zodat we nog meer kinderen die in het ziekenhuis liggen een moment van afleiding kunnen geven met een leuke tekenles.

Klik Hier