Nieuws

Nieuws van de Tekendokter!

Tekenen… in de tuin van het ziekenhuis??

Even werd er gek opgekeken in de gang van het ziekenhuis: daar kwam de tekendokter met haar wagen. Met in haar kielzog twee springende meisjes, waarvan één in pyjama… op weg naar buiten! Deze zomer opent het ziekenhuis haar deuren voor de Tekendokter, om te tekenen in de “Beleeftuin”. Een avontuurlijke tuin vol bloemen die dit jaar werd aangelegd voor de patiënten. Iedere week neemt de Tekendokter een aantal grote patiënten en kleine patiëntjes mee naar buiten.

Deze keer was het de beurt aan Jihan (8) en haar zusje Aie (3). Jihan was al bijna een week niet buiten geweest. Eindelijk voelde zij zich weer goed genoeg en kon zij even genieten van de buitenlucht. Eerst even spelen tussen de bloemen, over de boomstronk-stapstenen, onder de takkentunnel en langs de kleurige mozaïektegels. En daarna vrijuit tekenen en schilderen, het werd één groot feest. “Dit is de leukste dag van mijn leven!”

Volg de Tekendokter op Instagram: @tekendok

                          

Een nieuwe “Tekendokter”: Manuela Bianco

Sinds juni dit jaar is er een nieuwe Tekendokter actief: kunstenares Manuela Bianco geeft deze zomer tekenlessen aan volwassenen in de Beleeftuin. Manuela laat zich in haar eigen kunst inspireren door de bijzondere vormen en details in de natuur. Zij exposeerde dit jaar in Den Haag en in Italië, met prachtige tekeningen. In haar lessen probeert zij haar leerlingen goed te leren kijken naar vormen, kleuren en details. En dat lukt wonderwel in de Beleeftuin!

Volg Manuela op instagram: @manuela_bianco


Volgende keer: nieuws over de tekenlessen in het nSpaarnegasthuis én nog een           nieuwe Tekendokter!

tekeningvandemaand

Tekening van de maand

Lees meer....
volgonsop instagram

Volg ons op Instagram

Klik hier