Jaarverslag 2018

N.B. Speciaal voor donateurs:
Jaarlijks worden jaarcijfers en balans opgemaakt door een externe accountant. Gedetailleerd jaarverslag en Balans kunt u opvragen bij Stichting de Tekendokter: post@tekendok.nl
Hieronder vindt u een verkort jaarverslag om u een indruk te geven.

Jaarverslag 2018

Stichting De Tekendokter is in het jaar 2018 uitgegroeid van een klein individueel initiatief tot een heuse stichting, met een toegewijd bestuur, enthousiaste plannen, meerdere projecten en meer dan een verdubbeling van het aantal tekenlessen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Er werd een informatieve, vrolijke website gebouwd, met een speciale pagina voor kinderen die graag willen tekenen, informatie en een mogelijkheid om donaties te doen; én waarop nu ook dit jaarverslag en andere informatie over de stichting te lezen is.

Tekendokter Marjolijn Engelsman breidde de tekenlessen uit van de polikliniek Cystic Fybrosis, waar het allemaal begon, naar de verpleegafdelingen van het Juliana Kinderziekenhuis. Bovendien werkte zij mee aan enkele speciale evenementen, georganiseerd door het Hagaziekenhuis: op de polikliniek diabetes, voor de jaarlijkse bijeenkomst van patiënten en het artsenteam van sikkelcelziekte en op de ‘What Matters to you-dag, waar zij een enorm kunstwerk, gemaakt door de Tekendokter én jonge patiënten samen, aanbood aan minister Bruins van Volksgezondheid.

Tijdens de tekenlessen gaf Marjolijn individuele tekenopdrachten aan de kinderen op hun eigen ziekenhuiskamer, maar gaf zij patiënten ook de gelegenheid om samen te werken aan meerdere grote schilderijen; op een achtergrond van bergen, een rivier in de jungle of de zee, tekende ieder kind zijn of haar eigen bijdrage.

Deze gezamenlijke schilderijen werden geveild op een benefietdiner (de opbrengst ging naar informatiezuilen in het Juliana Kinderziekenhuis), verkocht aan particulieren en tentoongesteld in de hal van het Juliana Kinderziekenhuis. En er werden verjaardagskalenders en ansichtkaarten van gedrukt, die worden verkocht in de winkel en de Coffee Corners van het Hagaziekenhuis.

In de jaren 2019 en 2020 zal het team van Tekendokters, met de uitbreiding van het aantal ziekenhuizen/projecten van de Tekendokter, verder uitgebreid worden. Het jaar werd feestelijk afgesloten met het uitdelen van een prachtig kerstcadeau voor alle kinderen van de CF-polikliniek: een set ansichtkaarten met daarop afgebeeld hun eigen tekeningen.

Kosten/batenanalyse Tekendokter in het Juliana Kinderziekenhuis 2018:

Inkomsten:

Inkomsten uit particuliere giften €  8.329,- 
Speciale gift website www.tekendok.nl €  3.650,-
Inkomsten uit kalenders en ansichtkaarten, speciale evenementen €  1.376,-

Inkomsten Totaal:                                                                                € 13.385,-

Uitgaven:
Ingehuurde arbeid  €  7.500,- 
Tekenmaterialen €    546,-
Ontwerp/drukken verjaardagskalenders, visitekaartjes, ansichtkaarten          € 1.181,-
Ontwerp/realisatie website € 3.650,-
Overige kosten (Triodos bank, oprichting Stichting) €    258,-

Uitgaven Totaal:                                                                                                 € 13.135,-

* € 250,- overschot komt ten bate aan Stichting de Tekendokter 2019.

Speciaal voor donateurs: jaarlijks worden jaarcijfers en balans opgemaakt door ene externe accountant. Gedetailleerd jaarverslag en Balans kunt u opvragen bij Stichting de Tekendokter: post@tekendok.nl
 

 

tekeningvandemaand

Tekening van de maand door:


Lees meer....
volgonsop instagram

Volg ons op Instagram

Klik hier

Steun ons heart

Doneer zodat we nog meer kinderen die in het ziekenhuis liggen een moment van afleiding kunnen geven met een leuke tekenles.

Klik Hier