Jaarverslag 19/20

In het jaar 2019 maakte Stichting de Tekendokter een grote sprong: naast de tekenlessen in het Juliana Kinderziekenhuis kwam er een aantal prachtige projecten bij. Bovendien werd Stichting de Tekendokter gesteund door nieuwe sponsoren; naast Stichting Vrienden van het Juliana Kinderziekenhuis, steunden ook Fonds 1818 en Stichting Weeshuis Doopsgezinden de Tekendokter met een donatie. Daarbij kwamen nog mooie bijdragen van Rotary Den Haag en de dames van Rotary Voorburg. 

Tekenen in de Beleeftuin en het Spaarne Gasthuis
Naast tekenlessen voor kinderen, ging de Tekendokter ook tekenlessen verzorgen aan volwassenen op de verpleegafdelingen in het Hagaziekenhuis. Fonds 1818 financierde het project 'Tekenen in de Beleeftuin'; tekendocenten Marjolijn Engelsman en Manuela Bianco verzorgden tekenlessen voor volwassenen én kinderen in de prachtige, nieuw aangelegde bloementuin bij het Haga- en Juliana Kinderziekenhuis op de Leyweg. Deze tekenlessen in het voorjaar, in de zomer en in het najaar van 2019 waren een groot succes.

In maart 2019 startte Stichting de Tekendokter met tekenlessen in het Spaarne Gasthuis. De Tekendokter wordt daar sindsdien iedere keer weer met open armen ontvangen.

Begin 2020 deed Stichting de Tekendokter ook mee aan de donatie-actie van ING. Stichting de Tekenokter ontving een prachtige donatie van 3000 euro. Een fantastisch begin van het jaar 2020!

COVID en Instagram
Helaas volgde toen de verwarrende - en voor ziekenhuizen rampzalige - periode waarin COVID-19 over de wereld raasde, en alle niet-eerstelijnszorg in de ziekenhuizen werd stopgezet; zo ook de activiteiten van Stichting de Tekendokter. Voor het grootste deel gingen de tekenlessen online (via Instagram) verder. Soms kwamen daar hele mooie - en soms heel ontroerende -  contacten uit voort, waarbij kinderen hun prachtige tekening opstuurden naar de Tekendokter.

Bovendien vervaardigde Marjolijn in die periode in opdracht van Stichting Vrienden van het Spaarne Gasthuis een schilderopdracht: twee grote geschilderde panelen met dieren in de Jungle, die nu prijken in één can de behandelkamers van de kinderpolikliniek in het Spaarne Gasthuis (locatie Zuid). Deze opdracht was een groot succes: zo kon Stichting de Tekendokter, ook in deze COVID-tijd, nog iets betekenen voor het ziekenhuis. En zo begon Marjolijn in het najaar van 2020 ook aan de volgende schilderopdracht van Stichting Vrienden van Het Spaarne Gasthuis: drie geschilderde panelen voor in de verkoeverruimte van het Spaarne Gasthuis (locatie Noord), met als thema 'Strand, duinen en zee'. aan deze panelen werd in 2021 nog doorgewerkt.

Zo eindigde 2020 helaas in lockdown, en werden in de ziekenhuizen alle zeilen bijgezet tegen COVID-19. Stichting de Tekendokter besloot de online tekenlessen voort te zetten. Alle hoop werd gevestigd op een vaccin - en de uiteindelijke heropening van de ziekenhuizen voor alle mooie activiteiten die in 2021 weer mogelijk zouden zijn voor de kinderen én volwassenen. In de tussentijd werd er nagedacht over uitbreiding van de activiteiten van Stichting de Tekendokter naar andere ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere zorginstellingen waar de Tekendokter een kleine afleiding, met groot effect kan geven!
 

Kosten/batenanalyse Tekendokter in het Juliana Kinderziekenhuis 2019:

Inkomsten:

Inkomsten uit particuliere giften €  
Inkomsten uit €  
Inkomsten uit kalenders en ansichtkaarten, speciale evenementen € 

Inkomsten Totaal:  € 13.385,-

Uitgaven:
Ingehuurde arbeid  €  
Tekenmaterialen €    
          € 
Onderhoud website € 
Overige kosten (Triodos bank, oprichting Stichting) €   

Uitgaven Totaal:  € 13.135,-

* € 250,- overschot komt ten bate aan Stichting de Tekendokter 2019.

Speciaal voor donateurs: jaarlijks worden jaarcijfers en balans opgemaakt door ene externe accountant. Gedetailleerd jaarverslag en Balans kunt u opvragen bij Stichting de Tekendokter: post@tekendok.nl
 

 
tekeningvandemaand

Tekening van de maand door:


Lees meer....
volgonsop instagram

Volg ons op Instagram

Klik hier

Steun ons heart

Doneer zodat we nog meer kinderen die in het ziekenhuis liggen een moment van afleiding kunnen geven met een leuke tekenles.

Klik Hier